Ginseng thee is een van de meest populaire theesoorten ter wereld, en niet voor niets. Het heeft een aantal gezondheidsvoordelen die al eeuwen bekend zijn. Ginseng thee is een soort kruidenthee met ginseng als hoofdbestanddeel.

Vaak wordt het gemengd met groene thee of zwarte thee – maar het kan ook puur gedronken worden.

Ginseng thee kan op veel verschillende manieren worden gemaakt, en is voornamelijk populair in Oosterse landen zoals China. De ginsengplant wordt daar al eeuwenlang gebruikt voor de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen, waaronder hoge bloeddruk en vermoeidheid.

Wat is ginsengthee?

Ginseng thee is een drank die wordt gemaakt van ginseng, een plant die inheems is in Oost-Azië. De ginsengplant wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, onder meer als geneeskrachtig kruid. De wortel van de ginseng plant is het deel dat wordt gebruikt om ginseng thee te maken.

Er zijn twee hoofdsoorten ginseng thee: Amerikaanse ginseng en Aziatische ginseng. Beide theesoorten hebben een verschillend effect op het lichaam, dus het is belangrijk om de juiste voor u te kiezen. Van Amerikaanse ginseng wordt gezegd dat het meer energie geeft, terwijl Aziatische ginseng meer kalmerend werkt.

Hoe smaakt ginseng thee?

Ginseng thee heeft een lichtzoete en aardse smaak. Hij wordt vaak gebrouwen met andere kruiden, zoals gember of lavendel, om smaak toe te voegen.

Green Ginseng

Een groene theeblend met rode ginseng en fruitige ondertonen. In dit zakje thee vind zit 100 gram.
€9,59

ginseng theeWaarom wordt ginseng thee gedronken?

Ginseng thee heeft een verscheidenheid aan potentiële gezondheidsvoordelen. Sommige van deze voordelen zijn het verminderen van stress en angst, het bestrijden van vermoeidheid, en het verbeteren van de cognitieve functie. Bovendien is ginseng thee een bron van anti-oxidanten, die kunnen helpen het lichaam te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Of ginseng thee werkelijk voordelen voor de gezondheid biedt, is nog maar de vraag. Veel mensen drinken echter graag ginseng thee vanwege de smaak en de vermeende gezondheidsvoordelen. Er wordt bovendien ook verondersteld dat het ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft. Om deze redenen wordt ginseng thee dus vaak gedronken als een gezonde drank. Daarnaast kan ginseng thee ontspannend en kalmerend werken, waardoor het een populaire keuze is om te drinken voor het slapen gaan.

Ginseng Beauty Or Tea? (10 builtjes BIO)

In de Ming-dynastie was ginseng groene thee de thee die aan de keizerlijke familie werd geserveerd. Premium groene thee, doordrenkt met ginsengwortel, brengt het beste van twee werelden in één kopje thee samen. Ginseng Beauty maakt je van binnen en van buiten mooi.
€6,95

Wat is het verschil tussen ginseng en gember?

Gember en ginseng zijn twee planten met een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele geneeskunde. Hoewel ze enkele gelijkenissen delen, zijn er ook belangrijke verschillen tussen deze twee planten.

Gember is een plant die inheems is in India en Sri Lanka. De gemberwortel wordt gebruikt om gemberthee te maken, die bekend staat om zijn verwarmende eigenschappen en wordt vaak gebruikt om misselijkheid en indigestie te behandelen. Van gember is ook aangetoond dat het ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft.

Ginseng, daarentegen, is een plant die oorspronkelijk uit Oost-Azië komt. De wortel van de ginsengplant wordt gebruikt om ginsengthee te maken, die bekend staat om zijn vele gezondheidsvoordelen. Van ginseng wordt verondersteld dat het ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft, evenals andere gezondheidsvoordelen zoals het stimuleren van het energieniveau en het reguleren van de bloedsuikerspiegel.