Een blaasontsteking is een vervelend probleem. Jaarlijks krijgen vele mensen hiermee te maken en zijn ze altijd op zoek naar manieren waarop ze weer van hun blaasontsteking af kunnen komen. Voorkomen is daarnaast natuurlijk ook beter dan genezen. Maar hoe komen mensen aan een blaasontsteking en wist je dat het drinken van bepaalde thees een gunstige werking kunnen hebben op de werking van de blaas waardoor de kans kleiner is dat er een blaasontsteking optreedt en waarbij een blaasontsteking die eventueel al aanwezig is sneller kan genezen?

Wat is blaasontsteking?

Een blaasontsteking is een ontsteking aan het slijmvlies van de blaas. Deze ontsteking wordt veroorzaakt door bacteriën. Deze bacteriën leven vaak in de darm, en via de plasbuis is het mogelijk dat deze bacteriën gaan reizen door het lichaam waardoor ze dan bijvoorbeeld in de blaas terecht komen.thee tegen blaasontsteking Zodra deze bacteriën in de blaas terechtkomen, kunnen ze daar een ontsteking veroorzaken. Bij vrouwen is de plasbuis korter dan bij mannen. Dit maakt een vrouw gevoeliger voor een blaasontsteking dan mannen. Ook tijdens het vrijen kunnen de bacteriën in de plasbuis terechtkomen. Vrouwen zijn daarom ook vatbaar voor het krijgen van een blaasontsteking na het vrijen.

Een blaasontsteking herkennen doe je meestal doordat je voelt dat het pijn doet bij het plassen of dat je vaker moet plassen. Daarnaast kan ook de urine troebel zijn en soms kan het zelfs voorkomen dat er bloed in de urine aanwezig is. Er hoeft niet altijd koorts op te treden. Het is belangrijk om veel te drinken. Op deze manier worden schadelijke stoffen en bacteriën afgescheiden en is de kans op het krijgen van een blaasontsteking veel kleiner. Er is ook een aantal thees die je kan drinken om de blaas wat meer te helpen gezond te blijven en de kans op het krijgen van een blaasontsteking te verkleinen.

Blaasontsteking verhelpen en voorkomen op een natuurlijke manier

Het is niet altijd nodig om te grijpen naar medicijnen. Heel veel gezondheidsproblemen kunnen al worden voorkomen door de juiste voeding en dranken binnen te krijgen. Hiermee zorg je ervoor dat je op een natuurlijke manier aan je gezondheid werkt en dat je er ook een gezondere levensstijl op na houdt. Zo zijn er verschillende thees die je kunt drinken die je blaas helpen gezond te blijven en waarmee je ervoor kan zorgen dat je de kans op het krijgen van een blaasontsteking aanzienlijk kan verminderen. Er zijn drie verschillende soorten thees die er uitstekend werken tegen een blaasontsteking, en die zijn vaak allesbehalve obscuur. Onze eerste thee tegen blaasontsteking heb je zelfs ongetwijfeld in je kast staan!

Thee tegen blaasontsteking: groene thee

groene thee blaasontstekingGroene thee is een bekende thee die in allerlei soorten te koop is in de supermarkten. Groene thee is daarnaast ook te koop in speciale theezaken en natuurlijk ook bij onze favoriete theewinkel Thee.be, die een prachtig gamma groene thee hebben. Alhoewel mensen in de Westerse wereld steeds meer groene thee zijn gaan drinken en het hierdoor een vrij nieuw product lijkt, is groene thee al decennialang bekend. Vooral in de Aziatische wereld wordt deze thee al jarenlang gedronken. Groene thee reikt helemaal terug tot decennia terug. De drank bestond als een standaard drank in de Aziatische wereld en kent vele voordelen. Een van de voordelen die groene thee heeft, is dat het een goede zorg draagt voor de gezondheid van de blaas.

EGC (epicatechinegallaat) is een stofje dat voorkomt in groene thee. Dit stofje zorgt ervoor dat de effectiviteit van sommige soorten antibiotica wordt beïnvloedt. Zodra iemand blaasontsteking heeft, is de kans groot dat er antibiotica zal worden voorgeschreven. Dit is nodig om de vervelende bacterie uit de blaas te verdrijven en de functionaliteit weer helemaal te herstellen. Door middel van het stofje EGC wordt er gezorgd dat de antibiotica beter zijn best kan doen en het herstel voorspoediger zal laten verlopen. Ook als er sprake is van andere urine-infecties zal dit stofje goed zijn werk doen en de antibiotica beter zijn werk laten doen.

€4,49
Bekijk
€8,95
Bekijk
€13,95
Bekijk
€6,49
Bekijk
€6,50
Bekijk
€8,29
Bekijk

Thee tegen blaasontsteking: Kamille thee

Een andere thee die veelvuldig op de wereld wordt gedronken is kamillethee. Deze thee is vrij zacht van smaak en daardoor wordt het gewaardeerd door vele mensen. Je kunt de thee het beste zonder suiker drinken om de smaak van de bloemen beter tot zijn recht te laten komen en om de gezondheidseffecten beter te ervaren. Kamille thee levert een uitstekende bijdrage aan een goed herstel na een urine-infecties. Ook bij blaasontsteking kan deze thee goed worden ingezet.

Deze thee bevat bepaalde stoffen die ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen heeft. De bacteriën hebben dan een verminderde kans om te groeien en daarnaast worden ontstekingen geremd. Vervolgens is het voor de antibiotica veel makkelijker om zijn werk te doen en de bacteriën volledig te verdrijven en daarnaast ook ervoor te zorgen dat de blaas weer zijn werk kan doen zoals de bedoeling is.

Kamillebloemen

Mooie pure kamillebloemen van een heel kwalitatieve soort die handgesorteerd wordt.
€4,40

Moonlight AMBAR

Een biologische infusie van kamille, lavendel en kruiden. Een ideale thee om te drinken voor het slapen gaan. In een zakje zit 60 gram.
€6,50

muntthee blaasontsteking

Thee tegen blaasontsteking: Muntthee

Vele mensen drinken graag munt thee. Deze thee heeft een frisse smaak en is heerlijk om te nuttigen op zowel warme als koude dagen. De thee wordt door jong en oud gedronken en de smaak van deze thee wordt door vele mensen gewaardeerd. Omdat mint in vele dagelijkse producten wordt verwerkt, is het ook een vrij herkenbare smaak en zijn er ook tal van mogelijkheden als het gaat om de manier waarop je de thee kan drinken.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een theezakje te nemen, maar blijft het toch het allerlekkerst wanneer je een glaasje verse muntthee drinkt dat gemaakt is van gekookt water en verse muntbladeren. Vooral deze laatste soort kan een uitstekende hulp bieden bij het bestrijden van een blaasontsteking. De thee wordt dan gemaakt van pepermunt en deze muntblaadjes zullen hun werk doen op het gebied van het bestrijden van bacteriën. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat muntblaadjes een goede antibacteriële werking hebben. Zo kunnen ze goed op tegen het E.coli bacterie, de bacterie afkomstig uit de darmen die vooral infecties kan veroorzaken in de urinewegen.

De natuur heeft meer kracht dan je je kan bedenken. Daarom is het altijd aan te raden om zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke producten, omdat deze al een goede remedie kunnen zijn tegen vervelende en ziekmakende bacteriën. Door goed te eten en te drinken kun je al een heleboel voorkomen.