De beste thee om af te vallen is de thee die u graag drinkt. Wat een thee goed of slecht voor uw gezondheid maakt, is de hoeveelheid, de kwaliteit en de gebruikte bereidingswijze. De beste manier om van thee te genieten is deze te drinken zonder toevoeging van zoetstoffen of melkproducten.

Oolong thee

  • Oolong thee is een van de populairste theesoorten ter wereld. Het is een gefermenteerde theesoort uit China, die al honderden jaren voor medicinale doeleinden wordt gebruikt.
  • Oolong thee bevat cafeïne net als zwarte en groene thee, maar het bevat ook antioxidanten die diabetes kunnen helpen voorkomen en helpen bij gewichtsverlies.
  • Het kan ook helpen beschermen tegen hartziekten door oxidatie en ontstekingen te voorkomen, het LDL-cholesterolgehalte (de slechte soort) te verlagen en het HDL-cholesterolgehalte (de goede soort) te verhogen, de bloedsuikerbeheersing te verbeteren door insulineresistentie te verminderen, het triglyceridengehalte te verlagen en de vetvrije lichaamsmassa te vergroten.

pu-erh theePu-erh thee

Pu-erh thee is een gefermenteerde vorm van Oolong thee, wat betekent dat het meerdere jaren gerijpt is. Het heeft een rijke, aardse smaak en kan worden gevonden in losse blaadjes of theezakjes.

Pu-erh thee is een goede bron van antioxidanten zoals flavonoïden, catechinen en fenolzuren. Deze antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen veroorzaakt door oxidatieve stress – een belangrijke oorzaak van hartziekten en kanker.

De antioxidanten in Pu-erh helpen ook bij het bevorderen van vetverlies en bieden spijsverteringsvoordelen zoals het verlichten van constipatie of diarree door de galstroom vanuit de galblaas te vergroten (dit is de reden waarom u een opgeblazen gevoel kunt ervaren na het drinken van deze soort). De verhoogde galstroom stimuleert de spijsvertering door vetten af te breken, zodat ze goed kunnen worden opgenomen in je bloedbaan voor energieproductie!

Post-gefermenteerde zwarte thee uit China Pu-erh Yunnan - Thee.be

Een gefermenteerde zwarte thee met de typische donkere tonen van een Pu-erh.
€6,95

Groene thee

Groene thee is rijk aan antioxidanten, die gewichtsverlies kunnen bevorderen. Antioxidanten zijn geweldig voor het verbranden van vet en het beheersen van je eetlust. Groene thee helpt je ook om je langer vol te voelen, zodat je overdag minder eet.

Silver Needle Witte TheeWitte thee

Witte thee wordt gemaakt van dezelfde plant als groene en zwarte thee, maar de bladeren worden onmiddellijk na de oogst gedroogd.

Het wordt beschouwd als een van de beste theeën om af te vallen, omdat het minder antioxidanten bevat dan andere theeën, maar toch voldoende cafeïne bevat om de stofwisseling te stimuleren en je een vol gevoel te geven. Witte thee kan warm of koud worden gedronken, dus ideaal voor je ochtendroutine.

Omdat het cafeïnehoudend is, bevat zwarte thee ook meer cafeïne dan witte thee – een kopje zwarte thee bevat 40 milligram vergeleken met slechts 20 milligram in een kopje witte thee.

Als laatste durf ik zeggen dat de gemiddelde witte thee die je kan kopen gewoon ook kwalitatief beter is dan de gemiddelde zwarte thee die je kan kopen. Het is een meer niche-product, waar minder matige producten van op de markt zijn – terwijl er van zwarte thee zeker heel wat rommel in de winkels kan gevonden worden.

Citroen en gember thee

Citroen- en gemberthee is een van de beste theeën om af te vallen. Het heeft veel gezondheidsvoordelen, waaronder een verhoogde stofwisseling en verbeterde spijsvertering, dus het kan je helpen bij het afvallen.

Je hebt nodig:

  • Een kop of pot water (warm of koud)
  • Een citroen en een stukje gemberwortel

Samengevat

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om de juiste soort thee te vinden voor je gewichtsverliesdoelen. Als je op zoek bent naar iets specifiekers dan gewoon “thee”, dan raden we je aan om een van onze favorieten te proberen!