Wist je dat het vaak nemen van thee tegen hoofdpijn een doeltreffende manier kan zijn om dit probleem te verlichten? Hiervoor moet je echter de oorsprong van het ongemak nagaan en nagaan of het geen verband houdt met andere symptomen.

Gewoonlijk is een thee een goede optie om te nemen aan het einde van die drukke, stressvolle dagen of vol zorgen. Veel planten hebben kalmerende eigenschappen die ontspanning bevorderen en spanning in het hoofd, de nek en de schouders verlichten.

Daarom hebben wij 4 theesoorten voor je apart gezet die je kunt nemen om op een natuurlijke manier van de pijn af te komen. Volg het artikel en leer er meer over!

Zorg met hoofdpijn: thee tegen hoofdpijn

Hoofdpijn is iets heel normaals en kan om verschillende redenen ontstaan, zoals uitdroging, stress, hormonale of spijsverteringsproblemen, enz. Wanneer het van tijd tot tijd voorkomt, nemen sommige mensen hun toevlucht tot zelfmedicatie (wat niet is aangewezen!). De ideale optie is om te proberen gebruik te maken van thuis infusen.

Deze pijnen worden echter zorgwekkend wanneer ze vaak voorkomen, abnormaal zijn, of bij iemand ongemak veroorzaken. In dergelijke gevallen is het uiterst belangrijk om gekwalificeerde hulp en een geschikte professional te zoeken.

4 theeën om het hoofdpijn symptoom te verlichten

Wetende hoe belangrijk het is om een thee te nemen tegen hoofdpijn, wetende dat het slechts om een licht ongemak gaat en dat het niet gepaard gaat met andere verschijnselen, is het tijd om te weten welke infusies het meest aan te bevelen zijn om het symptoom te verlichten.

kamillethee moonlight1. Kamillethee

Kamille is een van de meest bekende planten als het gaat om het verlichten van slapeloosheid of angst. De bestanddelen ervan werken spanningsverlagend, wat geweldig is voor het verminderen van problemen zoals hoofdpijn.

De bereiding is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is ongeveer 1 liter water aan de kook brengen en, zodra de eerste belletjes verschijnen, het vuur uitzetten en ongeveer 4 eetlepels kamillebloem toevoegen. Daarna de pan afdekken en 15 minuten wachten. Daarna gewoon zeven en de thee is klaar om gedronken te worden.

Wil je liever wat meer “smaak”? Een goede optie is dan een mooie blend met kamille. Ik drink zelf graag deze Moonlight!

2. Lavendelthee

Dit is een bekende geneeskrachtige plant vanwege zijn kalmerende, krampstillende, pijnstillende en anti depressieve werking. Dit is geweldig voor het verlichten van symptomen van depressie, angst, stress, maag irritatie, krampen en, bijgevolg, hoofdpijn – vooral die welke door sommige van deze triggers worden veroorzaakt.

Net als kamillethee is deze drank zeer praktisch te bereiden. Nadat het water is gekookt en ongeveer 70 gram lavendel is toegevoegd, hoeft je slechts 10 minuten te wachten en de infusie zal klaar zijn.

Ook hier weer heb je mogelijkheden om voor een meer smaakvolle blend te kiezen. Deze prachtige Luscious Lavender is een mooie start voor iemand die graag een fruitthee combineert met de gezondheidsvoordelen van lavendelthee.

3. Kruidnagelthee

De kruidnagel is een specerij die over de hele wereld bekend is en afkomstig is uit de Indonesische regio. Sinds de begindagen werd het gebruikt voor de behandeling van pijn, zoals hoofdpijn, vanwege zijn antinociceptieve eigenschappen, of met andere woorden, die helpen de pijnperceptie te verlichten.

Om de thee te zetten, gebruikt je maximaal 7 gram kruidnagel voor 1 liter water, laat je de thee 15 minuten trekken, zeeft je hem en begint je met de consumptie. Deze drank kan de hele dag door worden gedronken en is nog steeds lekker, zowel iced als warm.

De enige contra-indicatie voor deze thee is voor mensen die antistollingsmedicatie gebruiken of onlangs een operatie hebben ondergaan, omdat kruidnagel ook de eigenschap heeft de genezing te vertragen.

gemberwortel thee hoofdpijn4. Gemberwortelthee

De gemberwortel wordt veel gebruikt voor de bereiding van recepten. Naast zijn unieke smaak heeft het ook verschillende belangrijke eigenschappen voor de gezondheid en het welzijn van een persoon, zoals het bestrijden van gastro-intestinale ongemakken, het verminderen van misselijkheid, het reguleren van de bloeddruk, het afremmen van de oxidatie van cellen en het verminderen van ontstekingen. De gezonde gemberthee is dus een goede optie tegen hoofdpijn!

Vanwege deze laatste functie wordt gemberthee aanbevolen om hoofdpijn te verminderen. Bovendien is het geschikt voor vrijwel alle mensen, behalve degenen die antistollingsmedicijnen gebruiken of galblaasproblemen hebben gehad.