Thee is een populaire drank. Veel mensen vragen zich af of het ook geschikt is voor baby’s en kinderen. In sommige gevallen kan thee geschikt zijn voor baby’s en kinderen, maar er zijn ook enkele dingen waar je rekening mee moet houden.

Wanneer mogen baby’s en kinderen geen thee drinken?

Baby’s en kinderen mogen dus thee drinken, maar je moet hierbij rekening houden met een aantal dingen. Zo mag een baby of een kind geen thee met cafeïne drinken. Ook is het belangrijk om niet te veel thee te geven, omdat dit de kans op uitdroging kan vergroten. Het is aanbevolen om thee met een mildere smaak te geven aan baby’s en kinderen. Hierdoor zullen ze minder snel last krijgen van maag- of darmklachten.

Is de thee diuretisch?

Als je thee geeft aan je kind, moet je bekijken of de thee diuretisch werkt. Dit betekent dat het de vloeistof uit je lichaam kan verwijderen. Dit is niet per se slecht, maar het is wel belangrijk om te beseffen dat het de kans op uitdroging kan vergroten.

Een zachte thee voor de maag en de darmen

Ook moet je controleren dat de thee niet te sterk is. Thee kan namelijk irriterend werken op de maag en darmen, vooral als de thee te sterk is. Als je merkt dat de thee toch te sterk is, vul deze dan aan met voldoende water.

kopje moringa theeBevat de thee cafeïne?

Ook is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de thee cafeïne bevat. Cafeïne kan schadelijk zijn voor baby’s en jonge kinderen, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden. In sommige gevallen kan het gebruik van cafeïne houdende thee leiden tot onrust, slapeloosheid en concentratieproblemen. Het is daarom aan te raden om cafeïne houdende thee te vermijden bij baby’s en jonge kinderen.

Welke thee is geschikt voor baby’s en kinderen?

Wanneer je wilt dat je kind of je baby thee drinkt, is het goed om te weten welke soorten thee goed zijn voor hen. Enkele voorbeelden van geschikte theesoorten voor baby’s en kinderen zijn: rooibosthee, kamillethee, zoethoutthee, gemberthee, venkelthee, saliethee en perenthee. In principe zijn de meeste infusies zonder cafeïne ok.

Waarom zijn deze soorten thee geschikt voor jonge kinderen?

Alle theesoorten die werden genoemd, zijn geschikt voor baby’s en kinderen. Rooibosthee en kamillethee kunnen helpen bij het kalmeren van de baby en het kind. Zoethoutthee en gemberthee kunnen helpen bij het verlichten van krampen en spijsverteringsproblemen. Perenthee is een ideale keuze als je baby of je kind verkouden is, omdat het voorzien is van een natuurlijke bron aan vitamine C.

Enkele goede thee-opties voor kinderen

De theetjes hieronder zijn goede opties als je je kinderen minder frisdrank en een gezonde thee wil schenken!

Hoe vaak mogen jonge kinderen thee drinken?

Jonge kinderen mogen onbeperkt thee drinken. Er zijn echter enkele aanbevelingen om rekening mee te houden. Het is aanbevolen dat kinderen tussen de 4 en 8 jaar niet meer dan 2 kopjes thee per dag drinken. Voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar is het aanbevolen dat ze niet meer dan 3 kopjes thee per dag drinken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de thee niet te heet is als hij wordt gedronken door jonge kinderen, zodat ze zich niet verbranden. Overmatige warmte van thee kan niet alleen leiden tot verbranding van de mond, maar ook van de keel van een kind. Dus wees voorzichtig met de temperatuur van de thee die je aan je kinderen geeft.