Als theeliefhebber ben je vast bekend met de namen Assam, Ceylon en Darjeeling. Deze drie theesoorten zijn wereldwijd populair en hebben elk hun eigen unieke smaak en kenmerken. Maar wat is het verschil tussen deze drie soorten thee? In dit artikel leg ik het aan je uit.

Assam thee

Assam thee is afkomstig uit de Assam regio in India en staat bekend om zijn sterke, volle smaak. De thee heeft een diepe, roodbruine kleur en is perfect voor het maken van chai thee. Assam thee is gemaakt van de Camellia sinensis plant en wordt meestal geplukt in de zomer. Deze thee heeft een hoog cafeïnegehalte en is daarom een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een energieboost.

Assam thee wordt ook vaak gebruikt als basis voor melanges, zoals English Breakfast thee en Irish Breakfast thee. Het is een favoriete thee vanwege zijn krachtige smaak en de veelzijdigheid die het biedt.

Zwarte Assam thee uit India Assam Mokalbari - Thee.be

Een klassieke assamthee uit de tweede plukperiode, van één van de topplantages uit de Assam regio in India. Dit zakje zwarte thee bevat 100 gram theebladeren.
€9,99

Ceylon thee

Ceylon thee komt uit Sri Lanka en heeft een verfijnde, delicate smaak. Deze thee heeft een lichtere kleur en is lichter van smaak dan Assam thee. Ceylon thee wordt gemaakt van de Camellia sinensis plant en wordt meestal geplukt in de winter.

Ceylon thee wordt vaak gebruikt in melanges, zoals Earl Grey thee. Het is een thee die zowel warm als koud gedronken kan worden en is populair vanwege zijn frisse smaak.

Zwarte Ceylon thee uit Sri Lanka Ceylon Pettiagalla - Thee.be

Een vol aromatische zwarte Ceylon thee uit Sri Lanka. Dit zakje bevat 100 gram theebladeren.
€5,95

Darjeeling thee

Darjeeling thee komt uit de Darjeeling regio in India en staat bekend om zijn delicate en bloemige smaak. Deze thee heeft een lichte, gouden kleur en wordt gemaakt van de Camellia sinensis plant. Darjeeling thee wordt meestal geplukt in de lente en is een van de duurste theesoorten ter wereld.

Darjeeling thee is populair vanwege zijn unieke smaak en wordt vaak gedronken zonder melk of suiker. Het is een thee die het beste tot zijn recht komt als hij puur wordt gedronken.

Darjeeling

Een zwarte thee uit Darjeeling met een zachte ondertoon en het typische Darjeeling aroma. Een zwarte thee met een vol aroma, een pittige en lichtzoete ondertoon. Dit zakje Darjeeling thee bevat 75 gram theebladeren.
€7,50

zwarte theeSamengevat

In dit artikel heb ik het verschil tussen Assam, Ceylon en Darjeeling thee uitgelegd. Hoewel ze allemaal afkomstig zijn van de Camellia sinensis plant, hebben ze elk hun eigen unieke smaak en kenmerken. Als je op zoek bent naar een sterke, volle thee, dan is Assam thee een goede keuze. Als je liever een verfijnde en delicate thee hebt, dan is Ceylon thee de beste keuze. En als je wilt genieten van een unieke, bloemige smaak, dan is Darjeeling thee de thee voor jou.

Onthoud dat het belangrijk is om thee te kiezen die bij jouw persoonlijke smaak past. Experimenteer met verschillende soorten thee en ontdek welke het beste bij jou past.