Als je de laatste tijd op straat bent geweest, zal je het vast en zeker niet zijn ontgaan: Bubble Tea is dé drank van het moment. Deze speciale thee, gemixt met fruit of zoetigheid, wordt geschonken in een bijzondere beker waarin kleine balletjes (bubbels) rondzweven. De hype is overgewaaid uit Taiwan en heeft nu ook België veroverd. Wil jij graag meer hierover weten? Lees dan deze blog goed door, want we vertellen je alles wat je moet weten over dit onderwerp. Zo ben ook jij binnen een mum van tijd aan dit heerlijke drankje.

Wat is Bubble Tea nou precies?

Bubble Tea is een speciale thee die wordt gemixt met fruit of zoetigheid. Deze drank komt oorspronkelijk uit Taiwan en is inmiddels overgewaaid naar verschillende andere landen, waaronder België. Bubble Tea wordt in een bijzondere beker waarin kleine balletjes van tapioca rondzweven geschonken.

Bubble TheeHoe is Bubble Tea ontstaan?

De geschiedenis van Bubble Tea gaat terug tot de jaren 80, toen een theesalon in Taipei experimenteerde met iets nieuws. Ze mengden voor de eerste keer thee met fruit en zoetigheden, en bedachten daarbij ook het unieke idee van balletjes in de drank. Dit bleek een groot succes te zijn en al snel volgden er meer theesalons die dit nieuwe drankje aan gingen bieden. Inmiddels is Bubble Tea uitgegroeid tot een ware hype, die overal ter wereld wordt gedronken.

Wat zitten er precies in die bijzondere balletjes?

De balletjes in Bubble Tea worden gemaakt van tapioca, een sterk gekookte variant van cassavemeel. Dit geeft ze een heerlijke textuur om te eten, vooral in combinatie met de zoete smaak van de thee. In deze balletjes zit meestal tapiocameel – maar soms ook fruitsmaakjes in een “velletje”.

Hoe maak je zelf Bubble Tea?

Wil jij ook graag thuis aan de slag met dit lekkere drankje? Wij vertellen je precies hoe je dat doet. Allereerst heb je natuurlijk thee nodig. Het is belangrijk dat je hierbij kiest voor een goede kwaliteit, want dat maakt het verschil tussen een lekkere Bubble Tea en een mindere Bubble Tea. Vervolgens meng je de thee met fruit of zoetigheid naar smaak. Als laatste stap voeg je de tapioca balletjes toe en roer je alles goed door elkaar. Zo is je zelfgemaakte Bubble Tea helemaal klaar. Een meer gedetailleerde gids om zelf bubble tea te maken vind je hier.

Bubble tea gift set - Thee.be

Maak je eigen bubble tea met deze handige box set. Bubble tea is een op thee gebaseerd drankje uit Taiwan en is heerlijk verfrissend op warme dagen.
€29,95

Welke soorten Bubble Tea zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten Bubble Tea te verkrijgen. Zo vind je bijvoorbeeld Bubble Tea met verschillende soorten thee, zoals groene thee of Earl Grey. Daarnaast zijn er ook allerleien met fruit of andere zoetigheden. Wil jij graag weten welke soort Bubble Tea het lekkerst is? Probeer dan eens alle verschillende smaken uit en bepaal zelf wat je het lekkerste vindt.

Al met al is Bubble Tea een heerlijke en bijzondere drank die steeds populairder wordt. Dit komt natuurlijk door de unieke smaakcombinaties die je kunt maken, maar ook door het feit dat het simpelweg lekker is om te drinken. Wil jij ook graag aan deze hype meedoen? Ga dan snel naar een theesalon in jouw buurt en bestel er een lekkere Bubble Tea.

Bubble tea gift set - Thee.be

Maak je eigen bubble tea met deze handige box set. Bubble tea is een op thee gebaseerd drankje uit Taiwan en is heerlijk verfrissend op warme dagen.
€29,95