Als thee-liefhebber ben je vast wel bekend met de verschillende soorten thee. Maar heb je wel eens gehoord van Verveine thee? Misschien ken je het ook wel onder de naam citroenverbena. Deze thee wordt gemaakt van de bladeren van de Verveine plant en heeft een heerlijke, verfrissende smaak. Maar wat maakt Verveine thee zo speciaal? En waar is het goed voor? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Verveine thee.

Wat is Verveine thee?

Verveine thee wordt gemaakt van de bladeren van de Verveine plant, ook wel bekend als de citroenverbena. Deze plant groeit van nature in Zuid-Amerika, maar wordt tegenwoordig ook in Europa gekweekt. De bladeren van de plant hebben een sterke citroengeur en -smaak, waardoor de thee een verfrissende smaak heeft. Verveine thee bevat geen cafeïne en is daarom ook geschikt om ’s avonds te drinken.

Verbena Verveine thee - Citroenverbena infusie - Thee.be

Verveine thee of ook wel citroenverbena genoemd. Een pure, frisse en kruidige infusie, zonder cafeïne.
€6,25

Waar is Verveine thee goed voor?

Verveine thee wordt vaak gedronken vanwege de heerlijke smaak, maar het heeft ook een aantal gezondheidsvoordelen. Zo staat Verveine thee bekend om de volgende eigenschappen:

  1. Ontspanning: Verveine thee heeft een rustgevende werking op het lichaam. Het kan helpen om stress te verminderen en zorgt voor ontspanning.
  2. Spijsvertering: Verveine thee kan helpen bij spijsverteringsproblemen, zoals een opgeblazen gevoel en indigestie.
  3. Immuunsysteem: Verveine thee bevat antioxidanten en kan daarom helpen om het immuunsysteem te versterken.
  4. Slaap: De rustgevende werking van Verveine thee kan ook helpen om beter te slapen. Drink een kopje thee voor het slapengaan en geniet van een goede nachtrust.

verveine theeHoe maak je Verveine thee?

Verveine thee is gemakkelijk te maken. Volg onderstaande stappen voor het perfecte kopje Verveine thee:

  1. Breng water aan de kook.
  2. Doe de Verveine bladeren in een theefilter of zeefje.
  3. Giet het kokende water over de bladeren.
  4. Laat de thee 5-7 minuten trekken.
  5. Verwijder de bladeren en geniet van je kopje Verveine thee.

Verveine thee is een heerlijke thee met een verfrissende smaak en een aantal gezondheidsvoordelen. Drink een kopje Verveine thee voor het slapengaan en geniet van een goede nachtrust. Of drink een kopje Verveine thee na de maaltijd om spijsverteringsproblemen te verminderen. Verveine thee is gemakkelijk te maken en verkrijgbaar bij de meeste theewinkels en online shops. Hieronder vind je mijn favoriet van bij Thee.be.

Verbena Verveine thee - Citroenverbena infusie - Thee.be

Verveine thee of ook wel citroenverbena genoemd. Een pure, frisse en kruidige infusie, zonder cafeïne.
€6,25

Bovendien is Verveine thee perfect voor de momenten dat je geen cafeïne wilt binnenkrijgen, maar wel wilt genieten van een warme drank. Je kunt deze thee op elk moment van de dag drinken zonder je zorgen te maken over slapeloosheid.

Naast de smaak en de gezondheidsvoordelen is het ook interessant om te weten dat de Verveine plant veel gebruikt wordt in de parfumindustrie vanwege de citroengeur. Er worden oliën uit de plant gewonnen om te verwerken in geuren.

Het is belangrijk om te weten dat Verveine thee geen medicijn is en geen ernstige gezondheidsproblemen kan genezen. Het kan echter wel een ondersteunende werking hebben bij bepaalde klachten.

Verbena Verveine thee - Citroenverbena infusie - Thee.be

Verveine thee of ook wel citroenverbena genoemd. Een pure, frisse en kruidige infusie, zonder cafeïne.
€6,25